Søger du balance i dit liv?

Så kan det være, at en ny hobby lige er sagen og der kan du prøve kræfter med et lidt utraditionelt forslag. Mange kender til yoga, som en metode til at skabe balance og harmoni, men også til at styrke kroppen og fleksibiliteten. Men har du nogensinde hørt om Qigong?

Det er en kinesisk betegnelse, der dækker over en række øvelser man kan lave for at styrke krop og sind. Der findes et hav af forskellige qigong øvelser til forskellige formål, og en del af dem kan med fordel benyttes til at opnå balance. Og med balance menes der både i kroppen men også i livet, og man opnår en bedre ro i kroppen.

Der findes fem Qigong retninger og de har forskellige øvelser til forskellige formål. En har ophav i taoismen, en i buddhismen, og en i konfucismen. Den ene af de resterende to har øvelser, der hjælper indenfor kampsport og den sidste bruges mest af alt til at udvikle et godt mentalt og fysisk helbred.

Der findes ikke mange lærere i Qigong her i Danmark, da det ikke er en bredt kendt disciplin, men ved at klikke på linket, kan du læse meget mere om Dansk center for Tai Chi og qigong, med den erfarne og meget dygtige lærer Torben Bremann i spidsen af undervisning indenfor både Qigong, Tai Chi og Zhan Zhuang.

Han underviser i København og giver online kurser, så måske det er din vej til et liv mere i balance?

Skriv et svar