En bilforhandler er en person, der sælger biler. En bilforhandler arbejder typisk for en bestemt forhandler, som normalt er tilknyttet en bestemt fabrikant eller gruppe af fabrikanter. Bilforhandlere er normalt placeret i områder med stor trafik, f.eks. nær motorveje eller indkøbscentre.

Mange bilforhandlere har også deres egne websteder, hvor potentielle kunder kan gennemse forhandlerens lagerbeholdning og få mere at vide om de forskellige modeller, der er til rådighed. Når en kunde udtrykker interesse for at købe et bestemt køretøj, vil bilforhandleren samarbejde med kunden om at afslutte salget og udfylde alle de nødvendige papirer. I nogle tilfælde kan forhandleren også være ansvarlig for at arrangere finansieringen for køberen. Når salget er afsluttet, vil bilforhandleren normalt modtage en provision fra forhandleren.Bilforhandlere arbejder typisk mandag til fredag fra kl. 9 til 17. Nogle forhandlere kan dog også arbejde i weekender og om aftenen for at imødekomme potentielle kunder, der ikke kan komme i løbet af ugen.

Bilforhandlere kan også være nødt til at rejse for at mødes med potentielle kunder, der bor uden for deres lokalområde. Bilforhandlere kræver typisk et eksamensbevis fra gymnasiet eller tilsvarende. Mange bilforhandlere tilbyder også uddannelse på arbejdspladsen til nye medarbejdere. Bilforhandlere er typisk ejet af store virksomheder eller grupper af investorer. I nogle tilfælde kan en bilforhandler være en del af en større kæde af bilforhandlere. Bilforhandlere har typisk et salgspersonale, en økonomiafdeling og en serviceafdeling. Salgspersonalet er ansvarligt for at samarbejde med kunderne om at finde den rigtige bil og forhandle om denaftale. Finansafdelingen er ansvarlig for at arrangere finansiering for køberen og udfylde alle de nødvendige papirer.

Serviceafdelingen er ansvarlig for at vedligeholde bilerne og sørge for eventuelle reparationer, der måtte være behov for. Bilforhandlere tilbyder typisk en lang række tjenester til deres kunder, f.eks. prøvekørsler, bilvurderinger og indbyttebiler. Mange bilforhandlere tilbyder også en garanti på de biler, de sælger.

Skriv et svar